5 Ağustos 2011 Cuma

Kevin Durant ve Nike Pro City League

Hatırlarsanız Kevin Durant önceki gün sokak basketbolu efsanelerinin yetiştiği Rucker Park'ta sahaya çıkıp 66 sayı atmıştı. Hatta bunun üzerine kendisi şöyle bir tweet bile atmış Blackberry'sinden:


Ertesi gün Durant, Manhattan'daki Baruch College sahasında başka bir maça çıkmış. Nike Pro City League kapsamında Durant'in formasını giydiği The Franchise, Big Apple Basketball'u uzatmada 146-143 yenmiş. Aslında bu maçtan sonra konuşulan isim Chicago Bulls gardı John Lucas III olmalıydı. Eski bir NBA koçu olan John Lucas'ın oğlu olan Lucas III, maçı Big Apple Basketball adına 60 sayıyla tamamlamış, ama kaybeden tarafta olunca ve rakip Durant olunca iş başka tabii.

Durant maçı 41 sayıyla tamamlamış, zaten Durant için artık olağan karşıladığımız şeyler. Benim daha çok ilgimi çeken, maç boyunca Durant'e farklı yollarla sataşan zenci arkadaş oldu. Aslında aşağıdaki videoda Got'Em Coach sitesi sağolsun olayı çok güzel anlatmış, yine de yazalım. Anlatılan, videodaki elemanın Durant'in maça tutuk bir performansla başladığı için tribünlerden sataşması. Saha biraz küçük olunca Durant arkadaşın eleştrilerini farketmiş. Gördüğümüz kadarıyla Durant, arkadaşın kendisine yaptığı Baby Lebron (Türkçesine Çakma Lebron denilebilir) yakıştırmasına da baya içerlemiş, bi siktir git havalarına girmiş. Gazı alan arkadaş maç boyunca devam etmiş bu sataşmalara, hatta Durant maçı beraberliğe taşıyacak bir serbest atışı da kaçırınca bu arkadaşa katılanlar olmuş. Normal sürenin sonunda ise The Franchise 137-134 gerideyken Durant maçı beraberliğe getiren üçlüğü yollamış, benche giderken selamını da çakmış bizim zenci arkadaşa:



Daha sonra uzatmalarda da maçı koparan basketi atmış Durant, bu yaz ligleri olayına iyice ısındı kendisi anladığım kadarıyla. Maç boyunca sadece 9/29 şut, 2/12 üçlük atmış gerçi, 41 sayısının 21'i serbest atışlardan. Yine de böyle atışmalar ve Durant'i çeşitli yaz liglerinde izlemek heyecan verici olsa gerek. Amerikalı taraftarlar açısından lokavtın ekmeğini yiyenlerde bu maçları izleyenler oluyor bu durumda, onların bizim gibi Anadolu Efes'i, Beşiktaş'ı yok tabii, maçlara giriş de ücretsizmiş ayrıca.

Maçta oynayan NBA oyuncusu sayısı da ikiden fazla bu arada. Pacers pivotu Roy Hibbert, Nets gardı Sundiata Gaines, bu yaz Fransız Chorale Roanne Basket ile sözleşme imzalayan eski NBA ve D-League oyuncusu Andre Barrett, ve NCAA kolej liginden St. John's forveti Justin Burrell de bu maçta forma giymiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder