8 Ağustos 2011 Pazartesi

Vedi Napoli Poi Muori*



*İlk Napoli'yi gör, sonra öl..

Napoli-Kuzey Italya cekismesi hemen hemen her konuda gundeme geliyor. Bu cekisme ulkede politik-sosyal-ekonomik ve hatta cografik bir sorun halinde. Kendini begenmis Kuzeylilere ise bu sene en guzel cevabi Serie A’da ucuncu olup direk Sampiyonlar Ligi'ne gitmeye hak kazanan Napoli’li futbolcular verdi. Bu basarida kuskusuz en buyuk paysahibi Napoli baskani Aurelio de Laurentiis. Napoli gibi bir takimin en cok ihtiyaci olan sey, takimi sahiplenecek iradeli bir baskandi. Kendisi gundeme en son Napoli’nin zorlu fiksturunu begenmeyip Serie A kura cekimini terk ederken ettigi kufurlerle gundeme gelmisti. Ancak bu fevri baskanin yaptigi ilk yaramazlik degil, kendisi ozellikle kuzey kuluplerinin lehine yaptigi curetkar aciklarmarla sik sik gundeme geliyor. Iste bu yerinde duramayan baskanin en iyi 10 gafi:

10. "Seni dovmeyecegim cunku benden cok daha yaslisin"
Takimi kendi evinde Lazio ile 2-2 berabere kaldiktan sonra buyuk bir sinirle soyunma odasina girip teknik direktor Edy Reja’ya bu sozleri soylemis, ironiktir ki Edy Reja suan Lazio takiminin basinda..

9. “Ingilizler kotu yasiyorlar; kotu yemek yiyorlar ve kadinlari vucutlarinin yikamalari gereken kisimlarini yikamiyorlar”
Medya uzerinden Marek Hamsik’in ve Ezequiel Lavezzi’nin kafasini karistirmaya calisan Ingiliz kuluplerine karsi altta kalmamis ve cevabi yapistirmis. “Istiyorlarsa gitsinler ama Ingiliz kadinlar taharet muslugu ne demek bilmiyorlar bile”

8. "Eger sporcuysan hayat kadinina gitmene gerek yok."
2009 yilinda Lavezzi’nin ismi fuhus skandalina karistiginda, Lavezzi’ye karsi yaptigi elestiri hala akillarda.



7. "Eger Donadoni’nin bir orta sahaoyuncusuna ihtiyaci varsa, gitsin kendisine alsin bitane.”
Yine 2009 yilinin yaz aylarinda Napoli’ye birbirinden unlu oyunculari imzalatip, transferde buyuk bir basariya imza attiktan sonra teknik direktor Donadoni’nin hala yetinemeyip yeni bir oyuncu istemesi De Laurentiis‘i sinirlendirmise benziyor.

6. "UEFA Kupasi? S*kimde bile degil."
Elfborg’u San Paolo’da eleyip bir ust tura cikan Napoli’nin galibiyetindensonra De Laurentiis’e fikri sorulmus, kendisi cok sevinmise benzemiyor. “Blatter ve Platini yuzunden artik UEFA kupasinin hicbir degeri yok”

5. “Berlusconi’ye karsi yapilabilecek hicbir sey yok”
Devre arasindan sonra bomba gibi bir baslangic yapip Juventus’u 3-0 yendiginde De Laurentiis’e sampiyonluk sansi sorulmus, bu sefer daha kibar bir sekilde“Berlusconi sampiyon olmak istiyor, ve sampiyon olmak icin herseyi (!) yapacaktir”

4. "Sorularin t*saklarimi acitmaya basladi”
La Gazzetta dello Sport muhabiri tarafindan Lavezzi, Hamsik ve Cavani’nin satilip satilmayacagi hakkinda sorulan soruya baskan kendi tarzinda bir cevap vermis.

3. "Eger Mazzoni aptallik yaparsa onun t*saklarini keserim”
Lavezzi’nin menejeri Mazzoni’ye De Laurentiis’in uyarisi gayet acik ve net.

2. "Messi ahmakin teki."
Bu yaz da Napoli baskani Messi’yi Copa Amerika’ya gittigiicin elestirmisti, “Ben olsam beni nasil oynatacaklari konusunda herhangi birfikri olmayan bir suru aptal adamin yanina gitmezdim”

1. "Futbolu birakiyorum, herkes bok gibi."
Son olarak da Napoli’nin kotu kurasini begenmeyip vespasi uzerinde terk etmistikura cekimini, kendi tarziyla elestiri yapmayi da ihmal etmemis.



Yabanci takim tutmayi hic anlamamisimdir, Turkiyeden birtakimin disinda herhangi bir yabanci takimin belki en fazla kisa vadede kazanmasini istemisimdir, sempati bile denemez buna. Eger bir Avrupa takiminin da kazanmasini istiyorsam bu istegimin nedeni o takimda sevdigim bir oyuncu olmasindan oteye gidemez. Ancak son iki yildir Lavezzi’li, Hamsik’li, Cavani’li Napoli’ye karsi ayri bir bagliligim olustu. Kuzey takimlarina karsi baskaldirisi atesli taraftar profili ve televizyondan kitaplardan ogrendigimiz Napoli-Maradona hikayeleri ile,Napoli’yi artik diger Avrupa takimlarimdan farkli bir yere koyuyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder