2 Ağustos 2011 Salı

Rucker Park'tan Kevin Durant Geçti

Streetball ülkemizde AND1 markasının pazara girmesiyle yıllar önce popülerleşti, ancak sanırım artık eski havasını yitirdi. O dönemde sokak basketboluyla az da olsa ilgilenen herkes Rucker Park adını duymuştur. Rucker Park, New York'un Harlem bölgesinde bulunan bir basketbol sahası. Onu dünya üzerindeki diğer her basketbol sahasından ayıran özelliği ise üzerinde yetişen yıldızlar. Üzerinde pişip yıldız olan oyuncular arasında Earl "The Pearl" Monroe, Nate "Tiny" Archibald gibi efsaneler var. Günümüz oyuncularından Jamaal Tinsley ve sokak basketbolu efsanesi Rafer "Skip to my Lou" Alston gençken bu sahada yıldızlaşmışlar. Saydıklarımdan daha birçok fazlasının da NBA'de oynamaya başladıktan sonra buraya yolu düşüyor, yıldızlar Rucker Park'a gelip "NBA'de oynamayan dünyanın en iyi oyuncuları"na karşı boy gösteriyorlar. Sokak basketbolunun Kabe'si denen bu saha 1946 yılında yapılmış, 65 senedir hala dimdik ayakta.


NBA'de ise lokavt olduğunu artık Sağır Sultan bile duydu. Oyuncular Birliği başkanı ve Lakers gardı Derek Fisher, NBA komisyoneri David Stern ile dün bir araya geldi, ancak iki taraf da hayret içinde ayrıldı toplantıdan, işaretler hala 2011-2012 sezonunun tamamının oynanmayacağı yönünde. Lokavt sırasında ise takıma ait tüm binalar, antrenman salonları vs. oyunculara kapatılıyor, oyuncularla takım personeli ve yönetimlerin ilişiği kesiliyor. (Hatta Chris Paul'ün bu yaz düğününe davet ettiği güvenlik elemanı Randy Greenup, düğüne katılabilmek için NBA yönetiminden izin almak zorunda kaldı.) Lokavt süresince vaktini Filipinler'de para karşılığı şov maçına çıkan yıldızlar var, Deron Williams gibi soluğu Türkiye'de veya farklı Avrupa ülkelerinde alacaklar var, Amerika'da tatil yapmayı seçenler var.

Bu boşlukta Rucker Park'a yolu düşen son yıldız ise Kevin Durant. NBA'in en genç sayı kralı ünvanını elinde bulunduran Durant, Sean Bell All Stars takımına karşı DC Power beşinde forma giymiş. İstanbul'da bize karşı finalde oynadığı gibi, yine lokavt filan dinlememiş Durant, rakip potaya tam 66 sayı bırakarak takımını 99-93 galibiyete taşımış. "Ne var sanki, ben de NBA'de oynasam sokakta ben de 66 sayı atarım" diyenler için not düşeyim, Rucker Park sayı rekoru 74. Rekoru Joe "The Destroyer" Hammond 70'li yıllarda bu sahada oynarken kırmış, 30 yıllık bir rekordan bahsediyoruz yani.

Pazartesi gecesi oradakiler için maçı efsane kılan ise Durant'in son çeyrekte arka arkaya 5'te 5 üçlük atması olmuş, o üçlüklerden 4'ü ve taraftarın sahaya dalışı aşağıdaki videoda. Kevin Durant'e yapılan ikili, hatta üçlü sıkıştırmalar fayda etmeyince de rakip oyuncu Sean Bell maçı 1 dakikadan az bir süre kala bitirmiş. Maçı 9/11 üçlük isabetiyle 66 sayıda bitiren Durant de Rucker Park'a daha yalnızca ilk gelişinde efsaneler arasına adını yazdırdı diyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder