1 Ağustos 2011 Pazartesi

Yaz Ayları - 2

Ülkemizde haftalardır en çok konuşulan şey futbol herhalde, ama malesef futbolun kendisi değil. Liglerin ertelenmesiyle birlikte takımlar da kamplarına ve hazırlık maçlarına ara verdi, futbolcular izinlerini Çeşme, Bodrum gibi yerlerde geçiriyolar. Yine de Türkiye dışında futbol ve hayat devam ediyor, transfer döneminde Agüero'dan sonra Pastore'nin de yeni takımı artık kesinleşti gibi. Takım hisselerinin %70'i Qatar Investment Authority tarafından satın alınan Paris Saint-Germain parayı buldu, Pastore'ye 43 milyon euro saydı.

Okyanusun diğer tarafında Barcelona ve Manchester United bu haftasonu THY sponsorluğunda Washington DC'de karşı karşıya geldi. Çok değil daha 2 ay önce Şampiyonlar Ligi Finali'nde karşılaşan takımlarda bu sefer o kadroların sadece yarısı sahaya çıktı. Ama Manchester maçı 2-1 kazanınca çıkıp bizdeki gibi siz bizim yedek takımımızı yendiniz, aslarımız yoktu ondan yendiniz diyecek Barcelona fanatikleri kesin vardır. Maçın golü 1991 doğumlu genç Thiago Alcântara'dan gelmiş. U16 döneminden beri İspanya'da milli takımlarda forma giyiyormuş kendisi.


Yine okyanusun diğer tarafında ancak bu sefer Güney yarımküreden ilginç bir gol gelmiş, tanıdık bir isimden. Brezilya Ligi'nde Flamengo'da oynayan 31 yaşındaki Ronaldinho, bu yaşında bu dizlerle gol atmak için epey yormuş kendini. Golden sonra girdiği havalara bakarsak, bir daha da yormaz bence. Flamengo'da Gremio karşısında maçı 2-0 kazanmış.


Bizdeki belirsizlik bitene kadar futbol için artık yalnız bir gözümüz değil iki gözümüz dışarıda olacak anlaşılan...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder