29 Temmuz 2011 Cuma

Nostalji

Galatasaray bu akşam Liverpool’u evinde 3-0 yendi. Maçı izlemedim, duyduklarım ve okuduklarıma göre özellikle ilk yarı Galatasaray çok üstün oynamış, üstüne net skor ve Elmander’in şık golü taraftarları heyecanlandırmış. Hazırlık maçı da olsa takımda şimdilik işlerin iyiye gittiğine işaret, liglerin de ertelenmesiyle her açıdan lige daha hazır bir Galatasaray gelecek gibi.

Bu galibiyet üstüne 2003 yazında izlediğim bir hazırlık maçı geldi, Galatasaray’ın yine Liverpool’la oynadığı ve yine 2-1 kazandığı maç. Ev sahipliğini Ajax’ın yaptığı Amsterdam Cup turnuvası için oynanmıştı bu maç. Turnuvaya Ajax’ın yanısıra Liverpool ve Inter ile katılan Galatasaray için o sene davet edilmek (yanlış hatırlamıyorsam) basında çok prestijli bir olay olarak lanse edilmişti. Benim o maçtan daha çok aklımda kalan şey ise Cesar Prates’in frikikten çaktığı gol. Prates’in ayrıca o turnuvada Inter’e karşı oynanan maçta bir frikiği direkten dönmüştü.


Söz hazırlık maçlarından açılmışken, bir de Galatasaray’ın eski golcüsü Necati Ateş’i analım. 15 Ocak 2005’te Galatasaray, Schalke 04 ile bir hazırlık maçı oynamıştı. Lige verilen devre arası fırsatı sayesinde Almanya’da oynanan maçta Necati belki de kariyerinin golünü bir röveşatayla atmıştı.


Son olarak da bilgi verelim: Galatasaray hazırlık maçında Liverpool’u 2-1 yendiği sene (03-04) ligi 6.cı bitirmiş, Necati’nin Schalke’ye ayarı verdiği sene de (04-05) ligi 3.tamamlamış. Daha ilginci ise o iki sezon Fenerbahçe şampiyon olmuş. Fenerbahçe’nin bu sene hangi ligde oynayacağı muamma, Galatasaray da belki bu sene uğuru bozar. 9 Eylül gelsin, “Turkcell Süper Lig! Artık Başlasın!”

2 yorum:

  1. Yavrucum Türkcell mi kaldı artık =) "Süper Toto Süper Lig! Artık Başlasın!" gerçekten iğrenç bi isimmiş şimdi daha iyi anladım :D

    YanıtlaSil
  2. Yazının adı Nostalji, slogan için de ince bir hareket gerekti, anlayana :) Tırnak içine de almıştım hatta, eskilere gönderme olduğu belli olsun diye

    YanıtlaSil