18 Mayıs 2012 Cuma

Şamaroğlanı Spoelstra

Miami Heat dün akşam Indiana Pacers'a yenilerek Doğu Konferansı Yarı Finali'nde 2-1 geriye düştü. Maçta dikkat çeken olay ise Dwyane Wade'in koç Erik Spoelstra'ya çıkışması olmuş. Spoelstra'nın zaten takımdaki yüksek egolarla başedemediği gerçeği ortadaydı, kendisinin tipinde de takım üstünde etkisi olan bir koç havası yok zaten. Hücumda şutu kaçırıp savunmaya koşarken yavaş kalınca Spoelstra kızmış Wade'e, ama azarı da yemiş tabi sonrasında Wade'den.




Videoda dikkatimi çeken ilk şey Spoelstra'nın Wade ona bağırıp çağırırken Wade'in gözünün içine bile bakamaması. Hatta durumun garipliğiyle kulağını kaşıyan Spoelstra, bunun üstüne ancak Wade arkasını dönüp uzaklaşırken cevap verebilmiş. Daha sonra Wade yine üstüne yürür gibi olmuş gerçi koçun ama babacan Juwan Howard dahil olmuş olaya, Wade üzerinde Spoelstra'dan daha fazla sözünün geçtiği kesin gibi gözüküyor.

Herhangi bir koçu böyle görmek üzücü tabi, zavallı ve çaresiz bir koç durumunda resmen Spoelstra. Gerçi saha içine de yansıyan ve saygı haketmesini sağlayacak harika bir karar veya mükemmel bir düşünce görülmemiş kendisinden dün akşamki maçta. Indiana maçı ikinci yarıda koparıp götürünce çok ilginç bir havaya büründü seri. Wade ve Spoelstra'nın maçtan sonra yaşadıkları sürtüşme hakkında söyledikleri de aralarındaki ilişkiyi anlatıyor. Spoelstra maçtan sonra "That was during a very emotional part of the game, we were getting our butt kicked," ve "Those exchanges happen all the time during the course of the season." diyerek böyle şeyler her zaman olur diyerek olayı alttan almaya çalışmış, ama olmaz pek. Wade ise "I don't even remember what y'all talking about." diyerek olayı görmezden gelmiş, koçuna yaptığı hareket konusunda bu kadar umursamaz olması kafa yapısının aşağı yukarı göstergesi gibi.

Son olarak benim kendi isteğim şu NBA maçlarının tekrar NTVSpor'a veya en azından CNN Türk'e dönmesi. Kendi adıma zaten eskisi kadar çok NBA maçı izlemiyordum, ama yıllar sonra maçları canlı olarak izleyememek çok kötü oldu. Kaan Kural'ın maç sırasında attığı twitle olayı da özetleyelim: "Wade 1/11 3 sayı, 1 asist, 5 top kaybı, 1 koçla kavga, 2 Chalmers azarı, 1 takıma gider yapma, 6 kenarda söylenme ile oynuyor şu ana kadar"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder