20 Mayıs 2011 Cuma

Simdilik



Çinli düşünür Lao Tsu anlatıyor,
Köyün birinde yaşlı bir adam varmis. Çok fakir olan bu adamın tek varlığı çok güzel bir beyaz atmis. Bölgenin beyi bu atın ününü duymus ve adamlarını göndermis.

Teklif edilen bütün paraları reddetmis yaşlı adam, "O benim dostumdur, insan dostunu satmaz" demis. Köylüler yaşlı adama kızıp, "hep böyle fakir kalacaksın" demisler. Yaşlı adam ise "simdilik" demekle yetinmis.
Birkac gun sonra yaşlı köylünün beyaz atı kaybolmuş. Kimisi, "bey kızdı, atı kaçırttı" diyor, kimisi "başkası çalmıştır" diyormus. Ama hepsi de yaşlı adama "Gördün işte, şimdi ne atın var ne de paran" demis.

Yaşlı adam sakin sakin cevap vermis: "Karar vermek için acele etmeyin. Simdilik sadece at kayıp. Tek gerçek bu. Bu olay da bütün olaylar gibi bir başlangıçtır, ardından ne geleceği belli değil..."

Aradan bir kaç gün daha geçmis ve at ansızın geri dönmus. Üstelik yalnız da değilmis, peşinden 12 yabani atı da köye getirmiş.

Köylüler yaşlı adamın çevresine toplanmislar: "Özür dileriz, sen haklı çıktın, hem atın geri döndü hem de zengin oldun..."

Yaşlı adam cevap vermis : "Sadece simdilik, karar vermek için yine acele ediyorsunuz. Şu anda bir tek gerçek var, atım 12 yabani atla birlikte geri döndü. Bundan sonra ne olacağını bilmiyoruz."
Köylüler yaşlı adamın bu sözlerini pek sevmemisler, arkasından konuşup durmuslar.

Yaşlı adamın tek oğlu varmis ve evin bütün geçimini o sağlıyormus. Ve yabani atları eğitmeye çalışırken attan düşmus, ayağını kırmis. O çalışamayınca da yaşlı adam bir kuru ekmeğe kaldı.
Olayı duyan köylüler geldiler, "haklıymışsın" dedimisler, "tek oğlunun ayağı kırılınca yine fakir kaldın..."

Yaşlı adam yine sakin bir sekilde cevap vermis: "Sizin hastalığınız erken karar vermek. Evet oğlum bacağını kırdı, ama gerçekbu kadar. Hayat küçük parçalar halinde gelir, bunların birleştiği zaman alacağı yüzü kimse bilemez. Acele karar vermekten vazgeçin..."

Birkaç hafta sonra büyük bir savaş çıkmis. Köyün bütün gençleri askere alınmis. Yaşlı adamın oğlu hariç. Çünkü ayağı kırıkmis.

Köylüler yas içindeymis, oğulları geri dönemeyecek diye ağlıyorlarmis. Yaşlı adama "Haklı çıktın" demisler, "Senin oğlun bacağını kırdığı için kurtuldu, bizimkiler ölecek..."

"Simdilik” demis yaşlı adam, "benim oğlum yanımda, sizinkiler askerde. Tek gerçek bu, yine aceleyle karar veriyorsunuz..."



      Unal Aysal bugun Fatih Terim' le resmen anlastigini acikladi. Bence suan icin yapilabilinecek en guzel hamleydi. Unal Aysal her gecen gun verdigi demeclerle efendiligi ve durusuyla Galatasaraylilari heyecanlandiriyor. Daha once de cok heyecanlandi bu taraftar. Bugun Galatasaray adina tarihi bir gun olabilir ama hikayedeki Cinli adamin dediklerini unutmamak lazim sadece simdilik...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder